Stichting ANGOB

 

Aankondigingen en mededelingen


SAB-PRIJS

Stichting SAB is een onafhankelijke stichting die tot doel heeft het ondersteunen van kleinschalige particuliere projecten gericht op vermindering van de alcoholproblematiek in de samenleving. Eén van de middelen daartoe is het jaarlijks toekennen van een SAB-prijs voor een dergelijk project gericht op een specifieke doelgroep.

Het bestuur van Stichting SAB heeft besloten in 2016 geen prijs uit te reiken.

De “gewone” (aangevraagde) subsidies worden wel verleend. Verder is onlangs een eigen website van Stichting SAB op het internet geplaatst:
www.stichtingsab.nl.
DAG VAN DE ALCOHOLVRIJE LEEFSTIJL 2016

Zaterdag 1 oktober komt onderzoeksjournalist Olivier van Beemen vertellen over inhoud en achtergronden van zijn onlangs verschenen boek “Heineken in Afrika”. Dit in het kader van de Dag van de Alcoholvrije Leefstijl op alcoholvrije camping het Spoek.

Van Beemen komt tot conclusies lijnrecht tegenovergesteld aan die van premier Rutte, minister Ploumen en koningin Maxima, die bierbrouwer Heineken een schoolvoorbeeld noemen voor hulp en ontwikkeling van de handel in derde wereld landen. Het is echter een situatie met twee verliezers: de bevolking en de fiscus van Ethiopië, en één winnaar: Heineken.

De lezing van Van Beemen is gratis toegankelijk en vangt aan om 15.00 uur. Het adres van het Spoek is Spoekweg 55 te Beekbergen.

Meer achtergrondinformatie over het onderwerp Heineken in Afrika is te vinden in de G O van juli-augustus, meer informatie over de Dag van de Alcoholvrije Leefstijl in de G O van september-oktober.