Stichting ANGOB

De bittere nasmaak van het Afrikaanse bier van Heineken

Premier Rutte, minister Ploumen en koningin Maxima vinden bierbrouwer Heineken een schoolvoorbeeld voor hulp en handel in derde wereld landen. Onderzoeksjournalist Olivier van Beemen is op onderzoek uitgegaan, en komt tot volstrekt tegenovergestelde conclusies. Een IMF-deskundige spreekt zelfs over een situatie met twee verliezers (de bevolking en de schatkist van Ethiopië), en één winnaar: Heineken.

Van Beemen onthult en geeft nieuwe inzichten met het boek "Heineken in Afrika". Het boek is inmiddels aan zijn vijfde druk toe, en is genomineerd voor de Lira Scherpenzeel Prijs voor grensverleggende buitenlandjournalistiek. Meer achtergrondinformatie: interview Van Beemen door Paul van Liempt ( www.heinekeninafrika.nl )

Zaterdag 1 oktober a.s. komt Van Beemen over zijn bevindingen vertellen op Alcoholvrij Vakantieoord 't Spoek te Beekbergen, bij de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting ANGOB onder de naam Dag van de Alcoholvrije Leefstijl. Bijwonen van deze interessante lezing is gratis. Daarbij heeft u de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van "Heineken in Afrika" aan te schaffen (€ 24,95 per exemplaar) .

Bezoekers zijn zaterdag 1 oktober vanaf 13.30 uur welkom op alcoholvrije camping 't Spoek, Spoekweg 55 te Beekbergen. De lezing van Van Beemen vangt aan om 15.00 uur. In verband met de catering is aanmelding gewenst.

________________________________________________________ Nadere inlichtingen bij secretaris Rob Peereboom (06-22-345065) of voorzitter Dingeman Korf (0345-473239